Kontakt

De vanligaste frågorna

Här finns svaren på de vanligaste frågorna till våra kundtjänstmedarbetare.

Hur rengör man glaset vid fläckar?
Vid svåra fläckar som inte går bort med vanlig rengöring av fönstren rekommenderas att du använder putsmedel för keramiska spishällar.

Kan jag efterbeställa spröjs?
Absolut! Vi har ett formulär som man fyller i och lämnar till sin återförsäljare av våra produkter så hjälper denne till med att beställa spröjsen.

Kan jag beställa reservdelar till mina fönster?
Självklart! De beställs genom våra återförsäljare. Du hittar din närmaste här.

Jag vill ha en offert. Hur gör jag?
All försäljning av våra produkter sker genom våra återförsäljare som finns i hela Sverige. Du kan antingen bege dig till en återförsäljare – hitta din närmaste här. Eller så kan du be om en offert (eller flera) via vår digitala funktion Fönsterväljaren som du hittar här.
Våra återförsäljare har också den bästa lokala kännedomen om duktiga snickare om du behöver hjälp med montaget.

Jag vill göra en felanmälan. Hur gör jag då?
Om något fel har uppstått på din produkt ska du kontakta ditt inköpsställe. Våra återförsäljare har rutiner att anmäla fel och brister till oss och ska hjälpa dig på bästa sätt att förmedla vad som är fel till oss.
Hjälp gärna ditt inköpsställe med bilder på din produkt som tydligt visar vad som inte är bra.

Jag får inte bort etiketten som sitter i karmen. Hur ska jag göra?
Så bra. Det är nämligen QR-koden. Det är fönstrets identitetshandling som inte ska tas bort.

Vilket färgnummer har standardfärgen vit?
Vår standardvita täckfärg för heter NCS s 0502-Y och har glansvärde 30. För aluminium heter samma kulör RAL 9010. Vi har även klarvit kulör som heter NCS S 0500-N som kan fås utan pristillägg.

Varför blir det imma på mitt fönster?
Om du får kondens på utsidan av dina fönster på höstkanten är det faktiskt ett gott tecken. Det visar att fönstren är välisolerade och energisnåla. Kondens bildas nämligen när fönsterglasets yta är kallare än den omgivande luften. Det inträffar under klara nätter, främst under augusti till november. Då är värmeutstrålningen från fönstret mot himlen stor, vilket beror på himlavalvets låga temperatur. Man kan se samma fenomen på bilrutor som kan frysa på under klara nätter trots att temperaturen inte ligger under nollstrecket. Kondensen försvinner i morgonsolen och är inte skadlig för fönstret.
Imma på insidan av fönstren är däremot inte önskvärt, då fönstrets insida inte är designad för att klara väta på samma sätt som fönstrets utsida.
Om det uppstår kondens på insidan vid enstaka tillfällen när det är omkring -15 grader eller kallare behöver du inte vara så orolig. Men om imma uppstår även vid varmare temperaturer behöver du vidta åtgärder som motverkar imman. Invändig imma avhjälps i första hand genom att öka värmen och ventilationen i huset. Invändig imma betyder nämligen inte att det är något fel på fönstret. Om orsaken till imman inte är att det är för låg värme eller för dålig ventilation kan det vara fönstrets placering i fasaden som gör att imman uppstår. Det är nämligen så att ju längre ut i fasaden som fönstret sitter desto mer kyls det av uteluften. Då blir det svårare för inneluften att värma upp glaset, i synnerhet om det är djupa fönstersmygar på insidan.

Vad kostar produkterna?
Våra fönster och fönsterdörrar säljs via återförsäljare och priset avgörs bland annat av fönstrets storlek och ditt val av tillbehör. Vänd dig därför till en återförsäljare för att få veta vad just de fönster som du vill ha kostar. Våra återförsäljare hittar du här. Du kan även använda den digitala Fönsterväljaren för att få en fönsteroffert från din återförsäljare.

Vilka mått kan ni tillverka fönster i?
Du får designa dina fönster från oss med färg, form och storlek. Standardmåtten för våra olika produkter kan du se i den digitala Fönsterväljaren. Har du andra önskemål ber vi dig ta kontakt med någon av alla våra återförsäljare. Du hittar dem här.


Traryd Fönster ingår i Svenska Fönster AB som är en av Sveriges ledande och mest miljövänliga fönstertillverkare.
Svenska Fönster AB tillverkar även SP Fönster.
Svanen logotyp