Kontakt
Publicerad 20 augusti, 2019

Reservdelar hjälper dig att ge dina fönster ett riktigt långt liv

Om man monterar och sköter sitt fönster rätt får det en mycket lång livslängd. Men ett dåligt montage eller uteblivet underhåll kan slita på fönstren. Därför ser vi på Traryd Fönster till att det är lätt för dig att köpa rätt fönsterdelar till ditt fönster.

Vår affärsidé är på sätt och vis rätt dålig. Vi säljer fönster av högsta kvalitet som håller riktigt länge. Hur länge vet vi inte ens. Så den som har köpt fönster av oss kommer inte att behöva köpa fönster till samma placering igen. Men för våra kunder och ur ett hållbarhetsperspektiv är det väldigt bra.
Läs också: Utmärkt råvara och hög kvalitet

Fönstren har en lång livslängd tack vare att vi använder hållbara material som trä av högsta kvalitet. Under mitten av 1970-talet har vi dessutom beklätt träfönster med aluminium på utsidan och inte stött på några problem med röta bakom aluminiumet.

Men alla material i ett fönster har av naturliga skäl inte lika lång hållbarhet. Och framförallt inte om man då och då missar det årliga underhållet. Eftersom vi vill att dina fönster ska ha en lång livslängd ser vi till att det är lätt att få tag på reservdelar och information om hur man underhåller sitt fönster.
Läs våra skötselråd

De vanligaste reservdelar till fönster som våra kunder behöver är nya handtag, bromsar, beslag, clips till spröjs och delar till persienner. Vi har satt samman paket med dessa fönsterdelar till våra återförsäljare – så att du som kund ska kunna köpa dem direkt när du besöker din bygghandel. Behöver du en mer ovanlig reservdel så har vi även dessa på lager – men då får du be din bygghandlare att beställa hem dem från oss, så finns dem att hämta efter den vecka.  Vi har alla reservdelar som behövs till fönster som är upp till tio år gamla – men även till äldre fönster finns det en hel del fönsterdelar att tillgå.

Det årliga underhållet som ger dina fönster lång livslängd innebär:
Att ytbehandlingen av trä ska ses över. Om det finns sprickor, blåsor, flagning eller liknande så ska detta åtgärdas.
Att eventuell aluminiumbeklädnad ska rengöras.
Att beslagens rörliga delar (vid nitarna), spanjoletter, låshus, kolvar och bromsöverföring ska smörjas med smörjolja. Lämpligt smörjmedel är ASSA låsspray.

Dessutom är det viktigt att fönstret är rätt monterat för att det ska hålla länge. När huset rör på sig kan fönstret behöva justeras för att inte utsättas för påfrestningar. Montaget justeras med hjälp av karmskruvarna.

Reservdelar till fönster kan vara lite utmanande att hitta om man är osäker på vad som passar just ditt fönster. Din återförsäljare finns där för dig och hjälper dig med vilka fönsterdelar som passar ditt fönster.


Traryd Fönster ingår i Svenska Fönster AB som är en av Sveriges ledande och mest miljövänliga fönstertillverkare.
Svenska Fönster AB tillverkar även SP Fönster.
Svanen logotyp