Kontakt

Utmärkt råvara och hög kvalitet

Vårt kvalitetsarbete grundar sig på lång erfarenhet av tillverkning av fönster av furu, anpassade för det skandinaviska klimatet och är certifierat enligt ISO 9001. För att kunna tillverka fönster av högsta kvalitet krävs att man är ansvarsfull i så väl valet av råvaror och komponenter som vid tillverkning och leverans

Vårt virke
Vi använder den finaste furun – det är senvuxet virke från Sveriges mitt som inte har för mycket kvistar. Virket förädlas sedan ytterligare i vår komponentfabrik där virket scannas i jakt på kvistar. Dessa kapas sedan bort och virket sätts ihop med fina, täta och starka fingerskarvar 

Ytbehandling
Vi har stort fokus på hållbarhet och hälsa. Därför använder vi endast vattenburen impregnering och färg. Den färgen är flexibel och varken spricker eller gulnar när huset rör sig och påverkas av väder och vind. För att ditt fönster ska vara ett långsiktigt val ytbehandlar vi träet innan fönstret monteras. Då får alla sidor av träet full teckning av rötskydd och färg. 

Justeringar
Vi har gjort det enkelt för dig att korrigera montaget på ditt fönster om ditt hus rör sig genom att låta ge alla våra produkter justerbara gångjärn och beslag. Det bidrar till fönstrens långa livslängd.  

Varje produkt kontrolleras noggrant
För att du ska få ett vackert och välfungerande fönster sker vår kvalitetssäkring i flera led. Precis som varje träbit scannas så sker samma sak med varje glaskassett. Och när fönstret är färdigt kontrolleras både utseende och funktion innan fönstret emballeras för att skyddas under transporten till det hem där det ska finnas och användas under mycket lång tid. 

Garanti
Vi är stolta över våra fönster och vill att du ska känna detsamma. Därför är det självklart för oss att lämna en omfattande garanti som gärna får jämföras med andra i branschens. Vår garanti täcker reparation, alternativt vid behov ny produkt. Den gäller även för följdkostnader som kan uppstå genom fel på produkten. Våra garantiärenden hanteras av våra erfarna fönstertekniker som finns i hela Sverige.  


Traryd Fönster ingår i Svenska Fönster AB som är en av Sveriges ledande och mest miljövänliga fönstertillverkare.
Svenska Fönster AB tillverkar även SP Fönster.
Svanen logotyp