Kontakt

Stödjer svensk design

img_0063

Buster Delin fick Svenska Fönster-priset 2016.

Svenska Fönster inledde 2016 ett samarbete med Svensk Form och som en del i det delades Svenska Fönster-priset ut vid Svensk Forms gala, Design S, på Berns salonger i Stockholm i november 2016. Målet är att få större fokus på fönster, dagsljus och design hos dem som sätter agendan för framtidens hus.

Vinnare av Svenska Fönster-priset 2016 blev arkitekten Buster Delin vid Delin arkitektkontor med sitt sommarhus Lundnäs i Arbrå i Hälsingland.

– Man ska släppa in ljuset, för vi mår bra av naturligt ljus. Men när man har mycket glas så måste man även ha mycket skugga, sa Buster Delin efter prisutdelningen.

Han har löst det genom att låta taket sticka ut över glaspartierna, något som han tror att vi kommer att få se mer av i framtiden.

– Glas har verkligen framtiden för sig och det kommer att bli mer och mer avancerat.

Samarbetet mellan Svenska Fönster och Svensk Form kommer att fortsätta och utvecklas under de kommande åren.

– Vi på Svenska Fönster har stor passion för dagsljus och hållbarhet. Därför vill vi lyfta frågorna om hur människors välmående och prestation påverkas av dagsljus på den här nivån, sa Beatrice K Henriksson, vd för Svenska Fönster i samband med prisutdelningen 2016.


Traryd Fönster ingår i Svenska Fönster AB som är en av Sveriges ledande och mest miljövänliga fönstertillverkare.
Svenska Fönster AB tillverkar även SP Fönster.
Svanen logotyp